Witlof salade

Witlof is een bittere groente met een frisse smaak die je rauw en gekookt kunt eten. Het is op vele manieren te bereiden met verschillende ingrediënten. Over het algemeen is een recept met witlof niet van al te lange duur. Witlof salade recept 1 Een recept met rauwe witlof waar groente en fruit in wordt verwerkt.


watiswitlof

Ingrediënten:

4 stuks eieren
100 gram rozijnen
6 sneetjes brood
65 gram walnoten
2 stuks sinaasappels
100 gram jonge kaas
1 peterselie bosje
700 gram witlof
1 groene appel
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
Olijfolie
Keukenpapier

Bereidingswijze

De eerste stap is het aan de kook brengen van water en de eieren daarin te leggen. Laat ze 8 minuten hard koken en giet de eieren af. Vervolgens laat je ze in koud water liggen en pel je ze. Als tweede stap gooi je de rozijnen in het kokend water en laat je ze 5 minuten koken en daarna goed uitleggen. Snij vervolgens het brood in de gewenste grootte blokjes en bak ze ongeveer 5 minuten in olijfolie. Voeg daarna de walnoten en croutons toe en laat die ongeveer 3 minuten meebakken. Daarna schil je de sinaasappels en haal je de partjes uit elkaar. Hak vervolgens de peterselie fijn. Snij ook de kaas in kleine blokjes. Wanneer die stappen zijn gedaan snij je de witlof in de lengte door de helft. Snij

Recept 2 met witlof

Een witlofsalade waarin rosbief in is verwerkt.
Ingrediënten: 1 stuk witlof
75 gram plakken rosbief
50 gram brie
1 eetlepel mayonaise
75 gram rucola sla
3 – 5 radijsjes
25 gram walnoten
Maggi of peper & zout

Bereidingswijze
Als eerst neem je de helft van de brie en mix je het met de mayonaise en een eetlepel water. Gebruik daarvoor de staafmixer. Je maakt er een gladde dressing van. Was de witlof vervolgens en snijd de witlof in de lengte door de helft. Haal de blaadjes los van de witlof. Was daarna de radijsjes en maak er de gewenste grootte qua plakjes van. Meng vervolgens de rucola sla met de radijsjes en de witlof in een grote bak/kom. Voeg daarna een scheutje olijfolie aan een pan toe en en bak de walnoten voor ongeveer 3 minuten. Je laat ze eventjes afkoelen en voegt ze daarna toe aan de salade Voeg er dressing aan toe voor een extra smaak en kruid het met maggi of peper en zout. De reden waarom je ze niet beide moet toevoegen is vanwege het feit dat er al genoeg zout zit in maggi. Als je de voorkeur geeft aan sterkere kaas, is het mogelijk om roquefort kaas in plaats van brie te gebruiken. Brie is namelijk erg zacht van smaak. Het is wel echt een voorkeurskwestie, je moet van een sterke kaas houden.